קטגוריות
- תקופת הקורונה
- תורת ימימה
- שכול וזיכרון
- קיבוץ גניגר
- ספרות ואמנות
- סיפורים בחיוך קל
- סבתא מירב
- נשים ונשיות
- נהלל משק 9-גולדוין
- משפחת וולף
- משפחת גולדוין
- משפחת בביוף
- מושב נהלל-זיכרונות ילדות ונעורים
- מושב נהלל-היסטוריה מקומית
- מאכלים ומתכונים
- לימודים חינוך והוראה
- טיולים ונופים בארץ ובעולם
- חוויות וזיכרונות מהשירות הצבאי
- חגי ישראל
- חגי
- העדה הבוכרית
- הסטוריה ישראלית
- היסטוריה ישראלית
- החברה הישראלית
- הורים וילדים
- בעמק בקיבוץ ובכפר
- בעלי חיים
- בדים מדברים-תפירה ועיצוב
גילגולו של תריס….
סיפור על תריס ישן ונטוש, שהפך לאוצר.
איפה היית כשסאדאת ביקר בישראל ?
סיפור קליל, המביא זיכרון מלפני ארבעים שנה, ביקור סאדאת בישראל, והיותה של הכותבת, אז נערה מתנדבת ב"שנת שרות" בעיירה צפונית, ולעתיד מורה להיסטוריה בתיכון בעמק, והכל כרגיל, בנושא.
יש אירועים בחיים, שכאשר מציינים את יום השנה להתרחשותם, בעיקר אם זה מספר עגול, אתה עוצר ונזכר, או שואל את עצמך, או את האחרים-איפה הייתי כאשר התרחש? השבוע ציינו 40 שנה לביקורו של סאדאת בישראל. בטח שאני זוכרת איפה הייתי אז, ואתם מבינים שאני גם הולכת לספר לכם על זה, אבל אי אפשר שלא לבנות מזה סיפור יפה…
מוכר החזיות היווני שלי…
איך בסיומה של חופשה חלומית ברודוס פגשתי מוכר חזיות, גבר, וזכיתי לשרות הטוב ביותר אי פעם בחנות לבני נשים, וגם לחבר מקומי, ובעיקר לסיבה טובה מאוד לשוב לרודוס.
לכל אחד יש את היווני שלו. לי יש את "מוכר החזיות היווני שלי", והאמת, היססתי לא מעט לפני כתיבת הפוסט הזה. כי זה נשמע מעט אינטימי, אפילו הרבה אינטימי. אבל זה פוסט ממש לא….
סתם אוכל של יום כביסה….
מן הסתם בטח שמעתם את המושג "יום כביסה", אבל מאמא שלי, למדתי מושג אחר, והוא "אוכל של יום כביסה". אמא נולדה בארץ, להורים שעלו מבוכרה, כן, בוכרים. בני העדה הבוכרית מצטיינים בכל מיני תכונות ומעלות, אבל לעניות דעתי התכונה הטובה והחשובה בעדה הבוכרית, היא האוכל.
אז למה זכיתי להכיר את המושג "אוכל של יום כביסה"? כי יש מאכל בוכרי אחד שאני אוהבת במיוחד, והוא ה"שולה". לא שולה כמו "שולה מעפולה", לא שולה כמו "שולה הפנינים", אלא פשוט שולה, כמו תולה או חולה.
מסע אופניים-וייסעו ויחנו
בתודעה הישראלית, אופניים מתקשרות מיד ליום כיפור, אבל אני מספרת דווקא על אופניים וסוכות. דרך תיאור מסורת של מסעות אופניים שהיתה נהוגה בתנועת הנוער של "בני המושבים" לפני כמה עשורים.
מאיר שלו-שלו שלי
דברי הספד לסופר מאיר שלו, עם פטירתו מהזווית האישית שלי, כבת למשפחה שכולה שאיבדה את דודה, לוחם סיירת גולני, ראובן בביוף ז"ל באותה תקרית בה שלו נפצע קשה בנובמבר 1967
הצדעה היא אמירת שלום
חילופי הרמטכ"לים אתמול, שלחו אותי לזיכרון שכתבתי כאשר רא"ל כוכבי נכנס לתפקידו, וגדי אייזנקוט עזב את המטה הכללי. זיכרון בו סיפרתי על הרמטכ"ל "שלי" רפול-רפאל איתן, והכל בהומור קל, דרך עיניים של סגן צעירה בתפקיד שעד אותו רגע נחשב ,"גברי", והסתבר שגם אשה קטנה, יכלה למלא בהצלחה. בהצלחה לכולנו וגם לרמטכ"ל החדש, רב אלוף הרצי הלוי
אנו נושאים לפידים!
סיפור לחנוכה שיש בו הכל. עבר הווה עתיד. לאומי, דתי ציבורי ופרטי.
הדקה ה"70"!
לכבוד מונדיאל 2022 מצאתי פוסט שכתבתי בזמן מונדיאל 2018, הרבה דברים השתנו בעולם בין שני המונדיאלים הללו, אבל הדקה ה-70 נשארה הדקה השבעים, ועליה אני כותבת. כן, אני כותבת על כדורגל, מזווית נשית ביקורתית שטרם פגשתם.